decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

5 crowdfund-producten voor wielrenners

Crowdfunding is razend populair en ook voor wielrenners komen er steeds meer innovatieve producten op de markt. Wieler Revue verzamelt vijf (succesvolle) crowdfund-acties!

1. HideMyBell “Ik fietste altijd met een losse fietsbel en een gewone stuurhouder voor mijn fietscomputer. Op een dag dacht ik: is er niet een manier om die fietsbel netjes in de houder te integreren? Zo is het idee voor HideMyBell ontstaan”, legt bedenker Mathijs Wagenaar uit. “Ik heb mezelf bij het ontwerpen drie eisen gesteld: de houder moet er strak uitzien, de bel moet een duidelijke klingel hebben, en hij moet gemakkelijk te bedienen zijn.”

Bedenker: Mathijs Wagenaar Land: Nederland Gevraagd bedrag: €25.000 Opgehaald bedrag: €7.324 Prijs per stuk: €34,95 Bijzonderheden: Hoewel via Kickstarter niet het beoogde bedrag werd binnengehaald, is het HideMyBell-initiatief toch van de grond gekomen.

 

2. Team ZWATT Bike Power Meter De startup Sensitivus heeft drie jaar de tijd genomen om een technologie te ontwikkelen voor een geïntegreerde krachtmeter in het cranckstel. Er is een linkercrankarm te verkrijgen met een vermogensmeting of een zogenaamde spider, waar een vermogensmeting aan de linker- én rechterkant zit. Op deze manier kan iedereen met watts gaan trainen! Bovendien compatibel met onder andere Strava en Zwift.

Bedenker: Sensitivus Land: Denemarken Gevraagd bedrag: €102.400 (omgerekend) Opgehaald bedrag: €163.850 (omgerekend) Prijs per stuk: €170,- (linkerarm), €270,- (spider) en 4,46 euro lidmaatschap per maand (eerste twee jaar) Bijzonderheden: Een tweede campagne op Indiegogo is zojuist afgerond en het Deense bedrijf verwacht in februari 2017 de eerste producten te kunnen leveren.

 

3. Bike Balls Bicycle Light De Bike Ball is een achterlicht voor je fiets ontworpen om te worden gemonteerd onder het zadel van je fiets. Ze hangen onder het zadel en wiebelen tijdens het fietsen heen en weer. Door de constante beweging zul je gegarandeerd worden opgemerkt in het donker. Knijp zachtjes in de ballen om ze aan en uit te doen en te schakelen tussen de verschillende standen.

Bedenker: Bike Balls Land: Canada Gevraagd bedrag: €8.750 (omgerekend) Opgehaald bedrag: €68.500 (omgerekend) Prijs per stuk: €19,95 Bijzonderheden: De Bike Balls zorgen voor de nodige lachers, maar het Canadese bedrijf steunt met de verkoop van deze fietslampen onder andere Movember en het Testicular Cancer Canada.

 

4. BikeClip Maurice Paulssen bedacht na een fietstocht dat zijn ideale fietsenstandaard nog niet bestond. Aan de tekentafel bedacht hij de BikeClip, een v-vorm-design waarbij je de fiets met voor- of achtervork in de standaard klemt. Het grote voordeel van dit ontwerp is dat het geschikt is voor ieder type fiets; ook racefietsen met schijfremmen passen hierin zonder dat er materiaal beschadigt.

Bedenker: LUMO labs Land: Nederland Gevraagd bedrag: €20.000 Opgehaald bedrag: €21.683 Prijs per stuk: €39,- Bijzonderheden: Bedenker Maurice Paulssen ontwikkelde voorafgaand aan de BikeClip een multifunctioneel fietsrek voor gemeenten.

 

5. Solos Cycling Glasses met Heads Up Micro-Display Solos ontwikkelde een bril voor wielrenners waarmee ze realtime op de hoogte gehouden worden van hun snelheid, de afgelegde afstand en het hellingspercentage. Daarnaast bevat de bril ook een microfoon, zodat je hem met je stem kunt besturen. Doordat de gegevens rechtstreeks op de bril worden geprojecteerd, kun je een blik werpen op de voortgang van je rit zonder je ogen van de weg af te houden.

Bedenker: Solos Land: Verenigde Staten Gevraagd bedrag: €50.000 (omgerekend) Opgehaald bedrag: €127.750 (omgerekend) Prijs per stuk: €500,- (omgerekend) Bijzonderheden: Solos gebruikt dezelfde display-technologie die het Amerikaanse leger gebruikt voor hun Joint Strike Fighter-piloten en ontwikkelde in samenwerking met de Amerikaanse wielerbond de eerste Augmented Reality-koersbril.

Foto: iStock