decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Tim Beck
Datum

Van Aert met overmacht naar Belgische titel veldrijden

Wout Van Aert is voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioen veldrijden. In de eerste ronde sloeg hij al een gat en vervolgens soleerde hij met speels gemak naar de overwinning. Kevin Pauwels en Laurens Sweeck vervolledigden het podium. 

Van Aert schoot als een kanon uit de startblokken. Binnen mum van tijd had hij al een flink gat geslagen. Na de eerste ronde had de topfavoriet al een voorsprong van een kleine twintig seconden. In de achtergrond probeerde Toon Aerts wel een achtervolging op te zetten, maar die kwam nooit echt op gang, mede door goed stoorwerk van teamgenoten van Van Aert. Op het zanderige parkoers met veel loopstroken vond Van Aert een ondergrond dat hem op het lijf geschreven was. Dat bleek, want de voorgift werd per ronde groter.

Van Aert maakte in het zand wel wat kleine foutjes, maar de wereldkampioen had meer dan genoeg tijd dit zonder schade te herstellen. In de strijd om de tweede plek sloeg Sweeck tot twee keer toe een gaatje. Uiteindelijk bleef een drietal over voor de plekken van het podium, namelijk Michael Vanthourenhout, Pauwels en Sweeck. In de laatste ronde wist echter ook Tim Merlier nog terug te komen. De achtervolging was desondanks te inspannend geweest voor de ploegmaat en vriend van Van Aert. In de finale liet Pauwels zijn medekompanen achter waardoor hij tweede eindigde.

Bij de vrouwen ging de zege voor de achtste opeenvolgende keer naar Sanne Cant, terwijl Quinten Hermans zich tot Belgisch kampioen kroonde bij de beloften.

Foto: Cor Vos