Arvid de Kleijn besluit Europees wielerseizoen in Putte-Kapellen met verrassende zege

Nederland succes in de Sluitingsprijs.

Arvid de Kleijn besluit Europees wielerseizoen in Putte-Kapellen met verrassende zege

De Sluitingsprijs Putte-Kappellen is gewonnen door Arvid de Kleijn. De 23-jarige Nederlander van Baby-Dump won de laatste koers van het Europese wegseizoen door in een sprint Coen Vermeltfoort (Roompot - Nederlandse Loterij) en Timothy Dupont (Veranda's Willems - Crelan - Charles) te verslaan.

Een kopgroep van 14 maakte lang het mooie weer in de voor veel renners traditionele jaarafsluiter. De vlucht met onder meer Sjoerd van Ginneken (Roompot - Nederlandse Loterij), Stijn Devolder (Veranda's Willems - Crelan - Charles) en Roy Jans (WB Veranclassic Aqua Protect) - de winnaar van vorig jaar - hield het lang vol, maar op anderhalve kilometer van de streep op de Belgisch-Nederlandse grens werden ze weer bij de lurven gevat.

Een groepssprint moest vervolgens uitmaken wie de koers zou winnen. Arvid de Kleijn, die volgend jaar voor Metec - TKH p/b Mantel gaat rijden, haalde het voor Coen Vermeltfoort en Timothy Dupont. Na een rit in de Tour du Loir et Cher en de Antwerpse Havenpijl is het zijn derde zege van dit seizoen. 

Foto: BabyDump