decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Astana-manager blij dat Froome Giro links laat liggen

Giuseppe Martinelli is opgelucht dat Chris Froome niet aan de start van de 100ste Giro d'Italia staat. De Astana-manager hoopt dat de kopman van Team Sky zijn gezicht nooit meer laat zien in de Italiaanse drieweek.

Er staan tal van grote namen aan het vertrek van de 100ste Giro d'Italia; onder andere Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Nairo Quintana zijn present. Iedere grote ronderenner behalve Alberto Contador en Chris Froome.

"Ik heb vele malen gezegd tegen de organisatie dat ze Froome niet moeten uitnodigen omdat hij in mijn beleving het feestje zou verstieren", zegt Astana-manager Giuseppe Martinelli lachend tegen CW. "Ik hoop dat hij nooit meer denkt een deelname aan de Giro en voor de Tour de France blijft gaan!"

Martinelli loodste in het verleden Vincent Nibali naar zijn twee Giro-zeges en hoopt dit jaar dat Aru op het hoogste schavot staat.

"Mocht Froome ooit weer naar de Giro komen, dan zou het attractiever worden voor het publiek", vervolgt Martinelli. "Wij zouden er echter een grote rivaal bij hebben die erg gevaarlijk is. Maar ik denk dat Froome niet bezig is met alle drie de grote rondes te winnen, maar om meer Tour-zeges te hebben dan Hinault, Indurain, Anquetil en Merckx."

Foto: Cor Vos