decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Bahrein Merida wilde Boonen en Tankink

Bahrein Merida was de afgelopen maanden flink aan het shoppen voor nieuwe renners. Daar zijn ook de namen van Tom Boonen en Bram Tankink gevallen, maar beiden bleven bij hun huidige broodheer.

Met Vincenzo Nibali, Ion Izagirre en Heinrich Haussler haalde Bahrein Merida enkele grote namen binnen. Maar de ploeg uit het Midden-Oosten wilde ook Tom Boonen en Bram Tankink op de loonlijst hebben.

Teammanager Brent Copeland liet tijdens de ploegpresentatie weten dat Boonen een gewilde coureur was, maar dat de deal uiteindelijk niet doorging.  "Je neemt er niet enkel een klassieke ster bij, je moet die ook goed omringen. Dat kost geld", zegt Copeland.

Ook de naam van Tankink circuleerde in Bahrein. Copeland bevestigt tegen Wielerflits dat het team graag een Nederlander wilde toevoegen aan de selectie.

Copeland: "De klasse en het talent van wielrenners uit deze regio is enorm. Wielrennen zit in het bloed en de cultuur. Maar we willen niet zomaar een Belg of Nederlander oppikken. Het moet wel van toegevoegde waarde zijn."

Uiteindelijk bleef Boonen bij Quick-Step Floors voor zijn laatste seizoen en verlengde Tankink zijn contract bij LottoNL-Jumbo.

Foto: Cor Vos