decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Lars Goerres
Datum

Felline verslaat Matthews in het Baskenland (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=hax0kCh8lZ0

Fabio Felline heeft de tweede etappe in de Ronde van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De 25-jarige renner van Trek Factory Racing versloeg klassementsleider Michael Matthews (Orica-GreenEdge) in de massasprint. Tony Gallopin (Lotto-Soudal) werd verrassend derde.

Kopgroep van vijf

Al vroeg op de dag kozen vijf renners voor de aanval. Louis Vervaeke (Lotto-Soudal), Kevin De Weert (LottoNL-Jumbo), Sébastien Reichenbach (IAM Cycling), Amets Txurruka (Caja Rural) en Thierry Hupond (Giant-Alpecin) reden al na enkele kilometers weg uit het peloton en vergaarden al snel meer dan tien minuten voorsprong.

Nairo Quintana (Movistar) zette daarachter al snel zijn manschappen op kop van het peloton en stukje bij beetje werd het verschil met de vijf leiders kleiner. Uiteindelijk bleven alleen Vervaeke, Reichenbach en Txurruka vooraan over, maar met nog vijftien kilometer tot de eindstreep werd het leiderstrio weer ingerekend en kon het peloton zich opmaken voor een nieuwe massasprint. Tom-Jelte Slagter probeerde in de afdaling van de laatste beklimming van de dag nog weg te rijden, maar ook deze poging kon geen groepssprint voorkomen.