Blaak: "Ik wilde dit zo graag"

De renster van Boels-Dolmans wist na haar Nederlandse titel met haar vreugde geen blijf.

Blaak: "Ik wilde dit zo graag"

Chantal Blaak pakte gisteren de Nederlandse titel bij de vrouwen. "Het is uniek om een jaar in zo'n trui rond te rijden", vertelde ze na afloop voor de camera van NOS.

Blaak reed gisteren op drie ronden van het einde weg met Minke Slingerland, Aafke Soet, Floortje Mackaij en uittredend kampioene Anouska Koster. Op het voorlaatste klimmetje moest Slingerland de medevluchters laten gaan, Soet was toen al gelost. Blaak beantwoordde eerst een demarrage van Koster en plaatste later succesvol zelf een aanval. "Ik wist tot de laatste vijf kilometer niet wat ik zou doen. Ik heb vandaag mijn hart gevolgd en dat is gelukt." 

Verrassend genoeg had Blaak niet het plan om aan te vallen. "Ik wilde eerst wachten op de sprint, maar toen ik hoorde dat het peloton op 15 seconden kwam ben ik toch gaan aanvallen." De 27-jarige Blaak rijdt al het hele seizoen goed en pakt nu eindelijk een grote zege. "Dit is toch waar iedereen van droomt, eens in je leven zo'n trui dragen lijkt me zo'n geweldig gevoel. Nu mag ik er een heel jaar in rijden."