decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Boek 'De val' over Keisse, Weylandt, De Fauw, De Backer en Hovelijnck

De val is een uniek debuut over hoe het noodlot het leven van vijf jonge wielrenners treft. Een groots verhaal over wielrennen, maar nog meer over vriendschap en volwassenwording.

Vijf jongens, vijf aardige jongens. Min of meer bij toeval ontmoeten ze elkaar in de loop van een paar jaren, aan het begin van deze eeuw, omdat ze alle vijf één doel kennen: de koers. Ze ambiëren allemaal een carrière als profwielrenner. Op het jaagpad langs de Schelde trainen ze samen. Iljo Keisse, Wouter Weylandt, Dimitri De Fauw, Bert De Backer en Kurt Hovelijnck. Ze zijn jong, populair en schoppen het inderdaad tot profwielrenner. Maar wat hen samenbracht, de koers, rukt hen ook uit elkaar. Ongenadig en definitief.

De val gaat de waarheid niet uit de weg en beschrijft wat er werkelijk is gebeurd met de wielrenners. Van een zelfmoord, een coma, een positieve dopingtest tot een hartstilstand en een dodelijke crash. Voor het eerst worden deze tragedies aan elkaar verbonden. De val is geen inktzwart boek, maar reconstrueert op indringende wijze het soms grappige, soms tragische, maar altijd realistische relaas van vijf jonge wielrenners.

https://youtu.be/EAnlooCZW6Y

De val | Matthias M.R. Declercq ISBN 9789022331217 | blz. 288 | € 22,50 | Hardcover Literaire non-fictie Eind oktober verschenen Uitgeverij Manteau