decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Theo Bos trekt naar nieuw project BEAT Cycling Club

Theo Bos sluit zich aan bij BEAT Cycling Club. De 33-jarige renner, vorig jaar nog uitkomend voor Dimension Data, doet dat als lid en ambassadeur.

Dat meldt BEAT Cycling Club in een persbericht. "Door de handen ineen te slaan gaan Bos en BEAT bouwen aan een gezamenlijke toekomst met als doel een professionele baanploeg vanuit een clubstructuur te bouwen", staat er te lezen.

BEAT Cycling Club is een nieuw initiatief binnen de Nederlandse wielerwereld. Het bouwt aan professionele wielerploegen in meerdere disciplines. Bos sluit zich aan bij de ploeg om mee te werken aan het opzetten van een baanploeg. Hij zal zelf nog deelnemen aan de WK baanwielrennen in Hong Kong in april.

Medailles

"Ik geloof in het clubmodel van BEAT", vertelt Bos in het persbericht. "Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan deze internationale club waar fietsers en fans de wielersport op het hoogste niveau kunnen beleven." De 33-jarige sprinter heeft nog genoeg ambities op de baan. "Ik wil nog steeds voor medailles gaan."

Daarnaast wil Bos de Nederlandse baanploegen naar een hoger niveau tillen. "Ik geloof dat BEAT de juiste club is om dit samen op te pakken. Ik denk dat we elkaar goed aanvullen in de komende periode. Zo kunnen we een basis leggen voor een goede topsportomgeving. Ik wil hier graag mijn kennis en expertise voor inzetten."

Theo Bos in het tenue van BEAT Cycling Club.

Ook Geert Broekhuizen, medeoprichter van BEAT Cycling Club, is blij met de komst van de sprinter. "We zijn trots Theo aan de club te verbinden. Hij heeft veel ervaring op de weg en baan en heeft een geweldige uitstraling. Net als BEAT heeft hij de ambitie groots te presteren de komende jaren. We kijken ernaar uit met hem de club uit te bouwen en een professionele baanploeg vanuit een clubstructuur te realiseren."

Foto's: BEAT Cycling Club