decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Contador: "Tinkov was nooit een leider"

Alberto Contador is blij dat het Tinkoff-hoofdstuk gesloten is. De Spanjaard zag in teambaas Oleg Tinkov nooit de leider die volgens hem nodig is bij een wielerteam. 

Alberto Contador rijdt de komende twee jaar voor Trek-Segafredo, maar de Spanjaard blikt bij het Spaanse radiostation Cadena Ser nog eenmaal terug op zijn tijd bij Tinkoff. Onder de vleugels van de exorbitante eigenaar Oleg Tinkov won El Pistolero onder andere de Giro d'Italia, maar de twee zullen niet snel bij elkaar op de koffie komen.

In oktober had Tinkov enkele ferme uithalen richting Contador. 'Hij presteert onvoldoende voor het geld dat hij krijgt' en 'hij legt zichzelf teveel druk op en dat is ook de reden dat hij zo vaak valt. Iemand als Peter Sagan is veel relaxter. Jongens die zo serieus zijn hebben een vreselijk leven. Alberto is wat dat betreft een treurig persoon' waren twee uitspraken.

"Ik heb geen zin om energie te verspillen door uitgebreid te reageren op Oleg", zegt Contador tegen het radiostation. "We hebben elkaar niet meer gezien sinds hij dat interview gaf, maar het doet me niks. Oleg is niet iemand voor wie ik veel genegenheid voel. Eigenlijk voel ik helemaal niks voor hem. Hij heeft een heleboel geld en kon daardoor een team kopen, maar hij had geen idee hoe hij een team moest leiden."

"Er was geen leider, niemand wist hoe je een ploeg van zeventig mensen moest managen", vervolgt de Spanjaard. "Je kunt wel langskomen met heel veel geld, maar je moet ook de kwaliteiten hebben om een ploeg te kunnen leiden. (de weggestuurde, red) Riis had die kwaliteiten, Tinkov niet."

Foto: ANP Foto