decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Lars Goerres
Datum

Debusschere profiteert van crash in Tirreno (VIDEO)

Jens Debusschere heeft de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De renner van Lotto-Soudal was na 153 kilometer de sterkste in een door valpartijen ontsierde massasprint. De leiderstrui blijft in het bezit van Adriano Malori (Movistar), die gisteren de proloog wist te winnen.

https://www.youtube.com/watch?v=hYVONwN6BOI

Keizer in de aanval

Zeven renners kozen op de tweede dag van de Koers van de twee zeeën voor het avontuur. Marijn Keizer (LottoNL-Jumbo) werd in de vroege vlucht vergezeld door Danilo Wyss (BMC), Edoardo Zardini (Bardiani-CSF), Patrick Konrad (Bora-Argon 18), Cristiano Salerno (Bora-Argon 18), Jorge Castiblanco (Colombia) en Carlos Quintero (Colombia).

Het zevental reed een maximale voorsprong van ruim zes minuten bijeen, maar beetje bij beetje knabbelde het peloton seconden van het verschil af. Met nog vijftien kilometer tot de finish werd Salerno als laatste ingerekend en kon de sprintvoorbereiding beginnen. Nog voordat de treintjes echter hun opwachting zouden maken kon er al een streep door de ambities van Matteo Pelucchi (IAM Cycling), die betrokken was bij een valpartij.

Cavendish veroorzaakt val

In de slotkilometer ging er weer een flink aantal renners tegen de grond. De ketting van Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) viel er af, waarna onder anderen Elia Viviani (Team Sky) en Sacha Modolo (Lampre-Merida) hun kansen op enkele honderden meters van de eindstreep in rook opgaan. Cavendish zelf bleef op de been. Van de sprinters die de massale crash hadden weten te ontwijken toonde Debusschere zich vervolgens de snelste, door Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) en Sam Bennett (Bora-Argon 18) voor te blijven.