HomeNieuwsEindstreep: Wat gebeurde er op 25 juni?

Eindstreep: Wat gebeurde er op 25 juni?

De nationale kampioenschappen staan centraal vandaag.

 ‘Eindstreep’ brengt u weer bij met het dagelijkse wielernieuws. Vandaag staan de nationale kampioenen centraal. Wieler Revue brengt u een overzicht. 

Sinkeldam verrassende Nederlandse kampioen

Ramon Sinkeldam is de nieuwe Nederlandse kampioen. De renner van Team Sunweb haalde het in een ultra spannende sprint van Wouter Wippert. Tijdens de koers regende het aanvalspogingen, ondermeer Lars Boom, Tom Dumoulin en Pieter Weening waagden zich aan een poging. In de slotkilometer leek Lars Boom nog een massasprint te kunnen ontlopen, maar de ex-Nederlands kampioen viel stil waarna Sinkeldam van ver overnam. De Noord-Hollander toonde zich na de streep dan ook bijzonder tevreden.

Naessen Belgisch kampioen

Oliver Naesen heeft het Belgisch kampioenschap in Antwerpen gewonnen. De renner van AG2R forceerde zelf de forcing op één van de weinige hindernissen in het parkoers. Voor de trainingsmakker van Greg van Avermaet is het de grootste overwinning in zijn nog prille loopbaan. Sep Vanmarcke werd nipt tweede, Jasper Stuyven vervolledigde het podium.

 

Duitsland: Bora-Hansgrohe boven, Burghardt wint

In Duitsland lieten de topsprinters (André Greipel, Marcel Kittel en John Degenkolb) zich verrassen. Marcus Burghardt kon samen met zijn beloftevolle ploegmaat Emanuel Buchmann (24) wegrijden. Die laatste werd in 2015 Duits kampioen en gunde nu zijn ploegmaat Burghardt de zege. John Degenkolb sprintte op ruime afstand naar de derde plaats.

 

Italië: Aru eert overleden Scarponi

In de heuvels van Piemonte toonde Fabio Aru dat hij klaar is voor de aankomende Tour de France. De Sardijn kwam solo aan en bracht op het podium een pakkend eerbetoon aan zijn overleden ploeggenoot Michèle Scarponi. Diego Ulissi werd tweede, Rinaldo Nocentini derde. Ook nog dit: de bijna 46-jarige Davide Rebellin (ja, u leest het goed) haalde nog net de top-10. 

 

Spanje: Herrada mag winnen van Valverde

In Spanje hield Movistar voor het achtste jaar op rij de trui in eigen ploeg. Jesus Herrada ontsnapte in de finale en finishte solo. Ploegmaat Alejandro Valverde en Jon Izagirre mochten mee op het podium. Voor Herrada is het de tweede Spaanse titel in zijn carrière.

 

Frankrijk: Opnieuw duel Bouhanni – Démare, Démare trekt aan langste eind

In Frankrijk kregen we voor de derde keer een duel tussen Nacer Bouhanni en Arnaud Démare. In de tussenstand stond het intussen 1-1. In Saint-Amand-les-Eaux was Bouhanni de primus, maar 2 jaar later in Futuroscope had Démare zijn revanche beet. In Saint-Omer werd Démare perfect afgezet door ploegmaat Delage, waardoor het een koud kunstje was om het af te maken. Bouhanni werd tweede, Jérémy Leveau werd derde.

Ook in de minder traditionele wielerlanden werd er gekoerst:

Slowakije: Juraj Sagan
Tsjechië: Zdenek Stybar
Luxemburg: Bob Jungels
Groot-Brittanië: Steven Cummings
Zwitserland: Silvan Dillier
Ierland: Ryan Mullen
Rusland: Aleksandr Porsev
Oostenrijk: Gregor Mühlberger
Denemarken: Mads Pedersen

Foto: Cor Vos

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Meer zoals dit

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...