decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Arne Temmerman
Datum

Giro: Landa bereid om kopmanschap te delen met Thomas

In een interview met de Spaanse krant Marca heeft Mikel Landa (27) zich uitgesproken over het komende seizoen. Landa verklaart dat hij geen graten ziet in een gedeeld kopmanschap met Geraint Thomas voor de komende Giro d'Italia.

Aankomende woensdag start in Rincon de la Victoria de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol. Traditioneel de wedstrijd voor klassementsrenners om te ontwaken uit hun winterslaap. Zo ook Mikel Landa. De Spanjaard start dit seizoen als Sky-kopman in de Giro. Een rol die hij moet delen met Geraint Thomas."Ik bekijk het positief, Thomas is een goed renner en we hebben beide onze sterke punten", zegt Landa tegenover de Spaanse krant"De eerste etappes zullen zelf wel uitwijzen wie de uiteindelijke kopman wordt".

Moeilijk jaar

Landa komt ook nog eens terug op 2016. "Een moeilijk jaar", zo zegt hijzelf. Zijn seizoen begon nochtans aardig, met ritwinst in de Ronde van het Baskenland en eindwinst in de Ronde van Trentino. Daarna ging het bergaf met een opgave in de Giro en een anonieme 35e plek in de Ronde van Frankrijk. "Vorig jaar veranderde er veel, ik was plots kopman van een groot team als Team Sky. Het heeft me tijd gekost om te wennen aan die nieuwe rol. Ik heb er daarentegen veel uit geleerd en start mijn seizoen veel relaxter dan vorig jaar", besluit de Bask.