decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Kristoff blijft maar winnen (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=aSbAi42zil4

Alexander Kristoff werd de winnaar van de Scheldeprijs. De Noorse winnaar van de Ronde van Vlaanderen was in een massasprint na tweehonderd kilometer de snelste in Schoten. Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) volgde na de renner van Katusha als tweede, Yauheni Hutarovich (Bretagne-Séché) mocht als derde renner mee op het podium.

Een snelle aanvang zorgde ervoor dat er nauwelijks vluchtpogingen waren. Na dik dertig kilometer koers kwam een eerste kopgroep voorop te zitten. Meteen bleek het de goede vlucht. Matteo Busato (Southeast), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Vincent Jerôme (Europcar), Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Laurens de Vreese (Astana), Tanner Putt (UnitedHealthcare) en Huub Duyn (Team Roompot) vulden de beelden in de eerste uren van de koers.

De voorsprong van de zeven bedroeg nooit meer dan drie minuten. Op het plaatselijk parkoers van 16 kilometer, dat drie keer afgelegd moest worden, lag als enig obstakel de kasseistrook van de Broekstraat. Veel gebeurde er niet, behalve het neerkomen van een sponsorboog op ruim twaalf kilometer van de streep. De renners konden echter zonder problemen passeren.

De kopgroep bleef lange tijd een voorsprong van dertig seconden houden. Busato was de eerste koploper die moest lossen. De Vreese probeerde op de Broekstraat nog iets te halen met een solo-onderneming. Duyn maakte de oversteek. Voor de twee was op vier kilometer van de streep het verhaal over.

De sprint werd ontregeld door een valpartij op iets minder dan een kilometer van de streep. Kristoff ging de sprint van ver aan, maar won afgetekend.