decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Kwiatkowski laat 'Vlaanderen' links liggen

Michal Kwiatkowski slaat alle Vlaamse klassiekers over. De Pool van Team Sky richt zich volledig op de Ardennenklassiekers.

Michal Kwiatkowski heeft in overleg met Team Sky besloten een rode streep door het Vlaamse voorjaarsprogramma te zetten. De wereldkampioen van 2014 slaat dus Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en zelfs de E3 Harelbeke over, waar de Pool vorig jaar nog in een rechtstreeks gevecht van Peter Sagan won.

"Met alle respect voor Harelbeke, maar voor mij tellen enkel de monumenten", zegt Kwiatkow­ski tegen Het Nieuwsblad. "De Ronde viel tegen, de Waalse klassiekers waren nog erger. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik mijn carrière beter moet plannen, wil ik scoren. Ik moest afgelopen winter resolute keuzes maken."

Momenteel koerst Kwiatkowski in de Ronde van Algarve, waar hij gisteren derde werd achter Daniel Martin en Primož Rogli?. Het programma voor de Poolse alleskunner ziet . Strade Bianche, Tirreno, Milaan-Sanremo, de Ronde van het Baskenland en de Waalse klassiekers.

"Ik wil nog beter doen dan 2015, toen ik de Amstel Gold Race won", vervolgt Kwiatkowski in het Belgische dagblad. "Ik kies voor de Waalse klassiekers. De ploeg was meteen akkoord. Of ik Vlaanderen zal missen? Natuurlijk. Maar soms moet je keuzes maken en je verstand volgen in plaats van je hart."

Foto: Cor Vos