decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

LIVESTREAM: Bekijk hier de tijdrit voor mannen (elite)

Vandaag om 19.00 uur starten de mannen (elite) met de individuele tijdrit. Met het UCI-kanaal via YouTube kun je de volledige wedstrijd op Wieler Revue live bekijken!

 

https://youtu.be/eHHz70snBTI

Starttijden favorieten en Nederlanders:

20:37:30 uur - Adriano Malori (ITA) De specialiteit van Adriano Malori kwam al vroeg naar boven. In 2008 veroverde hij als één van de grote favorieten een gouden plak op het wereldkampioenschap tijdriten voor beloften in het Italiaanse Varese. Inmiddels is de 27-jarige renner al twee jaar achter elkaar Italiaans kampioen tijdrijden en won hij dit jaar twee tijdritten in wat kleine koersen, namelijk de Ronde van San Luis en de Ronde van de Sarthe.

20:39:00 uur - Rohan Dennis (AUS) Vraag Rohan Dennis wat zijn mooiste uitslag van 2015 was en de Australiër zal ongetwijfeld 4 juli zeggen. Op de openingsdag van de Tour de France schreef de 25-jarige renner, enigszins verrassend, de proloog in Utrecht op zijn naam. Deze WK-tijdrit lijkt iets te lang voor de Aussie, maar met een misstap van een favoriet kan hij zomaar op het podium staan. Daarom behoort hij zeker tot de klanten voor een medaille.

20:40:30 uur - Vasil Kiryienka (WRU) In 2012 behaalde Vasil Kiryienka een bronzen medaille op het wereldkampioenschap tijdrijden, in 2013 en 2014 belandde de Wit-Rus nipt naast het podium. Kiryienka is niet de meest opvallende renner, maar een man van de regelmaat is hij zeker. De 34-jarige coureur pakte goud op de individuele tijdrit op de Europese Spelen in Bakoe en won de bijna 60 kilometerlange rit in de Giro d’Italia, 2008 18 vergelijkbaar met het parkoers in Richmond.

20:42:00 uur - Tom Dumoulin (NED) Vorig jaar een derde plek voor Tom Dumoulin in Ponferrada, maar hij wil de oversteek maken naar het hoogste schavot. De Limburger kan daarvoor goede moed putten uit de race tegen de klok in de Ronde van Zwitserland. Dumoulin versloeg daar op een glooiend parkoers van 38,4 kilometer onder andere Fabian Cancellara. In Utrecht waren de rollen omgedraaid; in een spannend secondespel bleven Cancellara en Tony Martin de Nederlander nipt voor, evenals outsider Rohan Dennis. Het is natuurlijk de vraag hoe erg de blessure aan zijn zitvlak is.

20:43:30 uur - Tony Martin (DUI) Tony Martin moest vorig jaar in Ponferrada het hoofd buigen voor Bradley Wiggins. De Duitser kwam 26 seconden tekort op het ruim 47 kilometer lange parkoers in Spanje. Dit jaar is Martin - mede door het pensioen op de weg van Bradley Wiggins - wederom topfavoriet. Ondanks tijdritoverwinningen in de Ronde van Algarve en de Ronde van Romandië is Martin niet zo dominant als andere jaren, maar Der Pantzerwagen zette deze wedstrijd bovenaan zijn wensenlijst.