decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

LIVESTREAM: Bekijk hier de tijdrit voor vrouwen (elite)

Vandaag om 19.30 uur starten de vrouwen (elite) met de individuele tijdrit. Met het UCI-kanaal via YouTube kun je de volledige wedstrijd op Wieler Revue live bekijken!

 

https://youtu.be/kPg0c2QxtCM

Starttijden favorieten en Nederlanders:

20:30:00 uur - Ellen van Dijk (NED) Ook al won Ellen van Dijk maar één individuele tijdrit dit jaar, voor de wereldkampioene was dat wel de belangrijkste race van 2015: de individuele tijdrit op de Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan. Op het Nederlands kampioenschap tijdrijden leed ze echter een gevoelige nederlaag, daar werd ze – in een weliswaar korte tijdrit van 26,5 kilometer – verslagen door Anna van der Breggen. Maar het blijkt dit jaar geen schande om te verliezen van Van der Breggen. Het parkoers in Richmond moet Van Dijk in ieder geval een stuk beter liggen dan het zware parkoers in Ponferrada.

 

21:54:00 uur - Hanny Solovey (OEK) De vreemde eend in de bijt is een Oekraïense, genaamd Hanna Solovey. De 23-jarige kwam vorig jaar ineens tussen de grote namen piepen op het zware wereldkampioenschap tijdrijden in Ponferrada. Ze werd tweede. En op de Europese Spelen in Bakoe reed ze naar dezelfde tweede plaats, achter Ellen van Dijk. Het is zeker dat de renster van Astana–Acca Due O een goede tijd zal neerzetten. Of het in Richmond ook een podiumplaats oplevert, is met deze concurrentie nog de vraag.

 

21:57:00 uur - Evelyn Stevens (USA) Derde, vierde, tweede: de laatste drie jaar was Evelyn Stevens iedere keer dicht bij het podium of stond ze erop. Dit jaar werd ze op het Amerikaans kampioenschap verslagen door Kristin Armstrong. Wellicht gaat de aandacht op het wereldkampioenschap dan ook meer uit naar Armstrong dan naar Stevens. Wel won de renster van Boels-Dolmans de Tour of California’s Invitational Time Trial, waar ze Armstrong dan weer versloeg. We houden in elk geval rekening met het Amerikaanse contingent rensters.

 

21:58:30 uur - Anna van der Breggen (NED) De zegeteller van Anna van der Breggen draait dit jaar overtoeren. Tot nu toe heeft de kopvrouw van Rabo-Liv tien individuele zeges achter haar naam staan. Niet onbelangrijk daarin zijn de tijdritzege op het Nederlands kampioenschap en de tijdritzege in de Giro Rosa, waar ze de concurrentie op meer dan een minuut achterstand zette. De enige ‘maar’ die er verbonden is aan die tijdritzeges, is dat het gaat om afstanden tussen de twintig en dertig kilometer. Eén geluk voor Van der Breggen: de tijdrit in Richmond is ook ‘maar’ dertig kilometer.

 

22:00:00 uur - Lisa Brennauer (DUI) De huidige wereldkampioen tijdrijden bij de vrouwen heeft de zegeteller dit seizoen op zeven staan. Daarbij komt dat de Boels Rental Ladies Tour, waar ze vorig jaar een ritzege pakte, nog op het programma staat. De twee tijdritten die Brennauer dit jaar reed, wist ze te winnen. In haar schaduw zal voor de Duitse ploeg Mieke Kröger starten. De 22-jarige werd vorig jaar vierde op het WK tijdrijden en won dit jaar de Europese tijdrittitel. De Duitse vrouwen komen dus met meerdere troeven aan de start.