decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Lars Goerres
Datum

Lobato klopt Degenkolb ook in slotrit Ruta del Sol (VIDEO)

José Lobato heeft na de tweede etappe, nu ook de lastige slotrit van de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De eindzege in de Spaanse rittenkoers ging naar Chris Froome (Team Sky), die gisteren (zaterdag) de leiderstrui veroverde.

Lobato klopte net als eerder deze week John Degenkolb (Giant-Alpecin) in de massasprint. Ook ditmaal kon de Spaanse sprinter van Movistar al voor het passeren van de eindstreep zijn handen in de lucht gooien. Sylvain Chavanel (IAM Cycling) legde beslag op de derde stek in de daguitslag. Pim Ligthart (Lotto-Soudal) was de beste Nederlander op de vijfde plaats.

Johnny Hoogerland (Roompot) maakte deel uit van de vroege vlucht, die het lang volhield maar uiteindelijk toch weer werd ingerekend. Zeven kilometer vóór de finish werd Maciej Paterski (CCC) als laatste teruggepakt.

Onder de boog van de laatste kilometer deed Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) nog een ultieme poging om weg te rijden uit de grote groep, maar met nog enkele honderden meters te gaan werd hij voorbij gestoken door ritwinnaar Lobato.

https://www.youtube.com/watch?v=Hs5SCf06XRY