decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

"Logischer dat Aru voor Giro en Vuelta gaat"

Fabio Aru lijkt volgend jaar aan de start te staan van de Giro d'Italia en de Vuelta a España. De Astana-bazen zien deze combinatie liever dan eentje met de Tour de France erin.

"Ik kan garanderen dat Fabio volgend seizoen meer gaat rijden", belooft technisch directeur Beppe Martinelli van Astana aan La Gazzetta dello Sport. "Het is onvoorstelbaar dat hij de Giro overslaat en het is logischer dat hij voor de Giro en de Vuelta gaat dan voor de Giro en de Tour."

De Giro start dit jaar op Sardinië, de geboortegrond van Aru. Eerder deze maand zei de Italiaan dat hij nog geen idee heeft in welke grote ronde hij gaat starten.

"Ik weet nog niet of ik erbij zal zijn, nee", aldus Aru. "Ik zal met de ploeg op trainingskamp gaan in november. Daar beslissen we over mijn deelname. Maar het feit dat de Giro start op mijn eiland Sardinië, emotioneert me."

Aru werd in 2014 nog vierde in de Giro en een jaar later eindigde hij als derde. In datzelfde jaar pakte hij wel de eerste eindzege in een grote ronde; de Vuelta.

Foto: Cor Vos