decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Willem Sipkema
Datum

Marijn de Vries: 'Ook ik werd betast en geïntimideerd'

De KNWU kwam deze week met het nieuws naar buiten dat het een onderzoek start naar intimidatie in de wielersport. Na het misbruikschandaal met de Engelse voetbaltrainer Barry Bennell is de discussie over misbruik en intimidatie in de sport in alle hevigheid losgebarsten. Ex-renster en tevens lid van het hoofdbestuur van de KNWU Marijn de Vries mengt zich vandaag in de discussie in haar column in Trouw.

"Mijn ervaringen zijn absoluut peanuts vergeleken bij die van de Engelse voetballers. Maar ook ik heb tijdens mijn wielercarrière minder fraaie dingen meegemaakt. Zo was er de mechanieker die me regelmatig klem zette tegen de muur en me zonder reden uitfoeterde."

'Niet per ongeluk'

"Er was de masseur die het regelmatig voor elkaar kreeg om tijdens een massage mijn schaamlippen aan te raken. Meestal door de stof van mijn onderbroek heen, maar soms presteerde hij het zelfs zijn vingers in mijn slipje te laten glippen. Aanvankelijk dacht ik: hij doet het niet expres.Het is gewoon onhandigheid. Later dacht ik: als je naar je gevoel luistert, weet je heus wel dat het anders zit. Dit is niet per ongeluk. Dat kan haast niet. Toch?"