decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Arne Temmerman
Datum

Meeusen naar ploeg Van der Poel

De Belgische veldrijder Tom Meeusen (28) gaat vanaf 1 januari 2018 zo goed als zeker voor Beobank-Corendon crossen, dat meldt Het Nieuwsblad. Bij Beobank-Corendon wordt Meeusen ploegmaat van Mathieu Van der Poel.

Dat er voor Tom Meeusen geen verlengd verblijf meer inzat bij Telenet-Fidea werd de afgelopen weken wel duidelijk. De relatie tussen de nieuwe teammanager Sven Nys en Meeusen was helemaal vertroebeld. Meeusen werd midden in het seizoen door Nys verplicht om nieuwe fysieke testen af te leggen na tegenvallende resultaten, wat een doorn in het oog was van de eergevoelige Kempenaar. Meeusen staat bekend als een gevoelige jongen, die niet graag op de vingers wordt getikt en doorgaans uitgaat van zijn buikgevoel. Een tegenpool dus van Sven Nys, die staat voor structuur en discipline.

Ploegmaat Van der Poel

Er komt dus een einde aan het succesvolle huwelijk tussen Meeusen en Telenet-Fidea. Een huwelijk dat van start ging in 2006, onder het bewind van toenmalig teammanager Hans van Kasteren. In eerste instantie leek Meeusen met een privé sponsor op de proppen te komen, maar het is Beobank-Corendon die aan het langste eind trekt. Meeusen gaat dus in dienst rijden van Mathieu Van der Poel. Die laatste kon wel wat meer steun gebruiken na de tegenvallende resultaten van enkele van zijn ploegmaats dit seizoen.