decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Movistar en Endura presenteren shirt voor volgend seizoen

Movistar maakte gisteren in Londen haar nieuwe tenue voor 2017 bekend. Er verandert niet veel aan de traditionele look van de Spaanse ploeg.

De Spaanse WorldTour-armada kwam met een persbericht naar buiten over de bekendmaking van het nieuwe tricot. Enkel wat accentueringen aan de Movistar-M zijn veranderd, de kleuren van het kleinood blijven hetzelfde.

Endura, de kledingsponsor van Movistar, heeft meer gedaan dan kijken naar het design. Ze hebben naar eigen zeggen vooral geluisterd naar de wensen van de renners van de Spaanse ploeg. "We hebben nauw met ze samengewerkt, net als met de technische staf van de ploeg. We wilden het design verfijnen."

Het nieuwe shirt.

Aero

De wensen van de renners lagen hem vooral in de stroomlijning van de kleding. "Onze mensen hebben in samenwerking met onze aero-partners veel tijd gestoken in de aerodynamica van de nieuwe kleding", aldus Jim McFarlane, Managing Director van Endura. "Daarnaast hebben we gekeken naar de functionaliteit van het design."

Zo is er een fluorescerend groen gedeelte aan de onderrug toegevoegd om de renners zichtbaar te laten blijven wanneer ze trainen. Alex Dowsett demonstreerde het voor zijn landgenoten op de presentatie in Londen. Movistar was na Team Sky de tweede ploeg uit de WorldTour die het nieuwe shirt voor 2017 presenteerde. Later volgde nog Cannondale-Drapac.

Alejandro Valverde poseert met het nieuwe tricot.

Foto's: Movistar