decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Nederlandse mannen snelste volk op Strava

Strava onthult vandaag de jaarcijfers en wat blijkt? Nederlandse mannen behalen de hoogste gemiddelde snelheid, bij de vrouwen zijn de Belgen het rapste.

Strava, het sociale netwerk voor sporters, heeft het eindejaarsoverzicht voor Nederland beschikbaar gesteld, wat een uniek inzicht geeft in de gewoonten en trends van Nederlandse wielrenners, fietsers en hardlopers.

Fietsers in Nederland namen 6,5 miljoen individuele ritten op gedurende het jaar en 286 miljoen kilometer. Zondag 5 juni was dit jaar de populairste dag voor het maken van een fietsrit. Nederlandse fietsers op Strava kwamen gezamenlijk op een hoogte van wel 711 miljoen meter.

De gemiddelde tijd in het zadel laat zien dat vrouwen langer fietsen dan mannen. Vrouwen brachten gemiddeld 3u 9min in het zadel door en voor mannen was dit 2u 3min. Vrouwen hadden een gemiddelde snelheid van 21,3 km/u in vergelijking met mannen met 26,9 km/u.

Zeeland bleek de snelste regio met een gemiddelde snelheid van 25,8 km/u voor mannen en vrouwen gecombineerd. De titel voor de langste gemiddelde rit ging naar Limburg met 52,9km; en fietsers maakten er gemiddeld ook de meeste kilometers. Onverassend was Limburg ook het heuvelachtigste met een gemiddelde klim van 387m per rit.

De provincie Zuid-Holland blijkt de meest actieve regio met 1,1 miljoen ritten, net iets boven rivaal Noord-Holland met 1 miljoen activiteiten. Pastoor Ruttenstraat (sprintje) (Wittem, Limburg) was het populairste Strava segment in Nederland met 145,284 individuele pogingen.

Bekijk hier het volledige Strava-rapport.

Foto: Cor Vos