decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Nieuwe fietsproducten: luchtcontainer, Rapha-helm en whiskey-bidon

Wieler Revue selecteert iedere maand de nieuwste producten voor de actieve fietser. Deze editie:

§ Eerste navulbare luchtcontainer SKS Germany introduceert de eerste navulbare luchtcontainer: de SKS Ride-air! Zonder enige inspanning vul je de band binnen enkele seconden. Je kunt de container thuis vele malen opnieuw vullen met je vloerpomp. Daarmee is de Rideair niet alleen een gemakkelijke, maar ook een milieuvriendelijke oplossing. Opbergen kan veilig in de bidonhouder. Verkrijgbaar vanaf januari 2017.

Adviesprijs: €59,99 www.sks-germany.com

§ Achter de schermen bij Lotto Soudal Je kunt er de laatste twee seizoenen niet naast kijken: Lotto Soudal koerst anders. Als Thomas De Gendt of Tim Wellens niet aanvalt, doet een andere renner het wel of wordt André Greipel naar spurtwinst geloodst. Het boek Lotto Soudal - Het plan en de ploeg achter de renners toont hoe hard het gevecht is om aan de top van het wielrennen te geraken en er te blijven. Maar het toont ook de ploeg achter de renners als een geoliede machine met veel menselijke inzet.

Adviesprijs: €19,99 www.lannoo.be

§ Rapha’s eigen helm In samenwerking met Giro komt Rapha met een fiets-helm op de markt. De Rapha Helmet is geïnspireerd op de silhouetten van enkele van de snelste auto's ter wereld. Met een perfecte balans tussen comfort, ademend vermogen en bescherming en met verbeterde koelende eigenschappen, minimaal gewicht en gestroomlijnde aerodynamische efficiëntie biedt de Rapha Helmet een niveau dat vergelijkbaar is met moderne tijdrithelmen, maar dan met een onopvallend ontwerp.

Adviesprijs: €275,- www.rapha.cc

§ Whiskey-fles Bij Franco Bicyles weten ze wel hoe je als wielrenner na een stevige training moet ontspannen. Of zelfs tijdens die zware rit. The Bourbon Bottle is voor liefhebbers van zowel de tweewieler als van whiskey. Met deze (gevulde) bidon overleef je iedere klim. En zo niet, dan ben je in ieder geval verzekerd van een paar argwanende blikken.

Adviesprijs: $12,- www.francobicycles.com