decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Opvolger Rabobank-Liv bekend: Fortitude Pro Cycling

Rabobank-Liv gaat per 1 januari door als Fortitude Pro Cycling. Het vrouwenteam zal onder andere bestaan uit Marianne Vos, Anouska Koster en Kasia Niewiadoma.

De ploeg bestaat uit een mix van elf talenten en ervaren rensters met potentieel. Meervoudig wereld- en olympisch kampioene Marianne Vos is met haar naam en faam een uithangbord van het team. Zij gaat voor een volgende olympische campagne (2020). Ook Nederlands kampioene Anouska Koster en Pools kampioene Kasia Niewiadoma zijn blikvangers.

"De selectie is vooral samengesteld op basis van gretigheid", zegt teammanager Eric van den Boom. "Bij iedere gecontracteerde renster hebben we ons afgevraagd: zijn de passie en absolute wil om te winnen en voor elkaar door het vuur te gaan voor 200 procent aanwezig? We zijn ervan overtuigd dat al onze rensters hoog scoren op de fortitude-meter. Met deze groep rijden we komend seizoen een aantrekkelijk, internationaal programma. Het doel is om op het allerhoogste niveau mee te strijden om de prijzen."

Business-peloton

Het doel van Fortitude Pro Cycling is om samen met aan de ploeg gelieerde partners voor een langere periode waarde toe te voegen aan het top- en breedtesportklimaat. Fortitude Pro Cycling staat open voor nieuwe samenwerkingen met het bedrijfsleven die passen bij de doelstellingen en uitstraling van de wielerploeg.

Van den Boom: "Kleine zelfstandigen, familiebedrijven, grotere firma’s met een omvangrijk personeelsbestand, multinationals; werkelijk alle bedrijven die geloven in ons verhaal en zich willen verbinden met topsport kunnen onderdeel zijn van Fortitude Pro Cycling. Zij zijn vertegenwoordigd in het Fortitude Business Peloton en staan heel dicht op de wielerploeg. We gaan voor samenwerking met het bedrijfsleven en bieden unieke mogelijkheden die, zeker in het vrouwenpeloton, vandaag de dag nog ongewoon zijn. Het doel is om meerwaarde voor alle betrokkenen te creëren.”

Fortitude Pro Cycling bestaat in 2017 uit: Rotem Gafinovitz (Israël), Yara Kastelijn (Nederland), Lauren Kitchen (Australië), Jeanne Korevaar (Nederland), Anouska Koster (Nederland), Riejanne Markus (Nederland), Kasia Niewiadoma (Polen), Anna Plichta (Polen), Valentina Scandolara (Italië), Moniek Tenniglo (Nederland), Marianne Vos (Nederland).

Foto: Cor Vos