Primož Roglič blikt terug op 2017: 'Rit over de Galibier was de mooiste'

De Sloveen van LottoNL - Jumbo over het afgelopen seizoen en zijn ambities.

Primož Roglič blikt terug op 2017: 'Rit over de Galibier was de mooiste'
  • Primož Roglič Primož Roglič

Voor Primož Roglič was 2017 het jaar van de bevestiging. In 2016 won de Sloveen al een tijdrit in de Giro d'Italia, maar dit jaar liet hij zien dat dat zeker geen toevalstreffer was. Hij werd vice-wereldkampioen tijdrijden en pakte in totaal zes overwinningen. 

In gesprek met Velon blikte de renner van LottoNL - Jumbo terug op het wielerjaar dat achter hem ligt. "Er zijn veel mooie momenten geweest het afgelopen jaar, maar de Tourrit over de Galibier is wel de mooiste", begint hij. In de zware bergrit naar Serre Chevalier soleerde Roglič vanuit de vroege ontsnapping naar de zege.

Toch had hij in die ronde nog wel wat tegenslagen te verwerken. "In de openingstijdrit in Düsseldorf kwam ik ten val en in Marseille moest ik vanwege een mechanisch defect van fiets wisselen."

Naast zijn ritzege in La Grande Boucle was de LottoNL - Jumbo-coureur ook succesvol in rittenkoersen. Zo was er de eindwinst in de Ronde van de Algarve en een resem ereplaatsen in andere koersen van een week. "Ik heb laten zien dat ik voor de overwinning mee kan doen in deze wedstrijden. Volgend jaar wil ik er absoluut weer één winnen." 

Een volgende stap zou het rijden van een klassement in een grote ronde zijn. Maar Roglič  tempert op dat gebied vooralsnog de verwachtingen: "Een topklassering in de Giro, Tour of Vuelta zit er nog niet in. Daarvoor heb ik meer ervaring nodig." Welke wedstrijden de Sloveen volgend seizoen allemaal zal rijden? "We zullen zien. Samen met de ploeg zullen we na het seizoen een plan de campagne voor 2018 maken."

Foto: Cor Vos