Ronde van Romandië: Albasini wint sprint in Champéry

De Zwitser was in de eerste rit in lijn van de Ronde van Romandië de best sprintende klimmer.

Ronde van Romandië: Albasini wint sprint in Champéry

Michael Albasini was aan het feest in de Ronde van Romandië. In een natgeregend Champéry kwam de Zwitser als eerste boven.

Het was slecht weer in Romandië. Tijdens de proloog was dat al te merken, waar Fabio Felline met veel lef en durf de technische en korte proloog in Aigle won. De Italiaan van Trek-Segafredo was twee seconden sneller dan Alex Dowsett.

Dag twee begon met lekkerder weer. Een bergrit met in totaal vier belangrijke beklimmingen: twee van de derde, één van de tweede categorie en een slotklim van eerste categorie. Zes renners vonden de zonnige omstandigheden ideaal om de lange vlucht op te zoeken. Bergop bleven daar uiteindelijk vier namen van over: Sander Armée (Lotto Soudal), Mekseb Debesay (Dimension Data), Matvey Mamykin (Team Katusha Alpecin) en de Nederlander Marco Minnaard van Wanty-Groupe Gobert.

Gesink toont zich

Minnaard was de eerste van de vluchters die moest lossen op de slotklim. Het peloton bleef op het eerste gedeelte van die beklimming nog redelijk bijeen. Robert Gesink viel aan op zeven kilometer van de streep, maar hij kon niet overtuigen. De volgende die demarreerde, was Roman Kreuziger. Toen de Tsjech werd bijgebeend, volgden de versnellingen zich in korte tijd op.

Toch ging een redelijk grote groep naar de meet. Op de bergaf lopende aankomst was Michael Albasini ruim de snelste.

Foto: Cor Vos