decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Route Healthy Ageing Tour (opvolger Energiewacht Tour) 2017 bekend

Vandaag werd het parkoers voor de Healthy Ageing Tour 2017 bekend gemaakt. De wedstrijd werd tot vorig jaar gesponsord door Energiewacht.

De Healthy Ageing Tour staat op het programma van woensdag 5 tot en met zondag 9 april. Met twee etappes op de eerste dag komt het totaal aantal ritten op zes te staan. Vorig jaar ging de eindzege in de Energiewacht Tour naar Ellen van Dijk.

De koers gaat van start in Leek. Het dorpje ten westen van onze redactie in Groningen maakt al voor het derde opeenvolgende jaar deel uit van het parkoers van de Nederlandse ronde, die door de UCI als 2.2-ronde gecategoriseerd staat. De start in Leek wordt gevormd door een korte tijdrit van bijna 17 kilometer. In de namiddag staat de tweede rit op het programma, tussen Grijpskerk en Zuidhorn moeten de rensters bijna 80 kilometer afleggen.

Op de tweede dag krijgt het peloton te maken met een ploegentijdrit. Deze vindt plaats in en rond Baflo. Op vrijdag staat een etappe rond de gemeente Stadskanaal gepland. De gemeente Oldambt heeft de eer de voorlaatste etappe te ontvangen, verwacht wordt dat op die dag waaiers getrokken worden in het noorden van de provincie Groningen. Afgesloten wordt, voor het derde jaar op rij, met een etappe op het Duitse waddeneiland Borkum.

Het peloton op het waddeneiland Borkum in 2016.

Nieuwe sponsor

Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) heeft de sponsoring van de Nederlandse vrouwenkoers overgenomen van Energiewacht. Daan Bultje, directeur van HANNN, heeft zin in de eerste editie onder de titel Healthy Ageing Tour. "Wij willen een beweging op gang brengen van burgers, organisaties, bedrijven en overheden. In de weken voor de koers laten we een Healthy Ageing Tour-karavaan langs de startplaatsen gaan met activiteiten die een impuls geven aan de gezondheid van alles generaties."

Voor Bultje is de Healthy Ageing Tour een kapstok om alle gezondheidsactiviteiten bij de inwoners van Noord-Nederland te brengen. Thijs Rondhuis, organisator van de koers, is blij met het rittenschema. "We hebben weer een gevarieerd parkoers te bieden voor de rensters. We doen de gehele provincie Groningen aan, we bieden zo de rensters en het publiek een gevarieerde blik op Groningen."