Sinkeldam: "Ik zette vroeg aan maar zat helemaal kapot"

De reactie van kersvers Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam.

Sinkeldam: "Ik zette vroeg aan maar zat helemaal kapot"
  • Ramon Sinkeldam Ramon Sinkeldam

Wie vooraf Ramon Sinkeldam had getipt als winnaar van het NK, kan zich gerust een kenner noemen. De verrassing was groot toen de renner van Sunweb het haalde in een millimetersprint van Wouter Wippert.

"Ik zette vroeg aan, maar op het einde zat ik helemaal kapot", doet Sinkeldam zijn verhaal tegenover de camera van NOS. "Ik dacht echt dat ze er met tien overheen zouden komen en dan zag ik helemaal op het einde Wippert komen."

De Noord-Hollander bleef in het ongewisse of hij nu gewonnen had of niet. "Wippert was vrij overtuigd maar blijkbaar had hij het toch mis", lacht Sinkeldam. "Ik was eigenlijk pas zeker wanneer de motor van NOS naast me kwam rijden en me het verdict meedeelde."

De kersverse Nederlandse kampioen vindt zichzelf geen compleet verrassende winnaar. "Ik focus elk jaar op het NK en ben er ook al een keer heel dichtbij geweest (in 2015 werd Sinkeldam in de sprint geklopt door Niki Terpstra red.) Dat het dan nu lukt is echt wel gaaf. In de Nederlandse trui de Tour de France rijden, wat wil je nog meer?"

Foto: Cor Vos