decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Smulders gaat tegen het asfalt in Olympische BMX-finale

Laura Smulders is er niet in geslaagd een medaille te pakken op de Olympische BMX-finale. De Nederlandse ging in de laatste bocht onderuit.

Na de halve finales voor de vrouwen en de mannen werd meteen de finale voor de vrouwen in de Olympische BMX aangevat. Laura Smulders had zich geplaatst voor de eindstrijd, waar Merle van Benthem in alle drie de runs van de halve finale kansloos was.

Niet alleen had Smulders zich in de finale gereden, dat had ze ook nog eens op een indrukwekkende manier gedaan. Ze werd in haar drie runs achtereenvolgens tweede, eerste en nogmaals eerste. Dat bracht haar op een totaal van vier punten. Alleen regerend Olympisch kampioene Mariana Pajón deed met drie overwinningen en dus drie punten beter. Zij mocht als eerste de startpositie kiezen, waarna Smulders aan de beurt was.

Strijd om medailles

Waar het in eerdere rondes ging om het plaatsen voor een volgende strijd, ging het nu om het belangrijkste: het behalen van een medaille. En in tegenstelling tot de vorige rondes ging het niet om drie runs, maar besliste één race alles. Smulders ging in het wiel van Pajón mee, maar kwam als vierde de voorlaatste bocht uit. In de laatste bocht speelde ze alles of niets en het werd niks. Ze ging onderuit op het asfalt. Pajón was veruit de sterkste en pakte goud.