decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Team Sky kondigt driejarige overeenkomst met kledingsponsor Castelli aan

Team Sky presenteerde gisteren haar tenues voor het nieuwe seizoen. Vanaf 2017 tot en met 2019 heeft het kledingsponsor Castelli aan zich verbonden.

"Team Sky zal het enige WorldTour-team zijn dat Castelli draagt", valt te lezen in een trots persbericht van de Britse ploeg. Sir Dave Brailsford is blij met de samenwerking. "Castelli wordt meer dan alleen leverancier van onze wielertenues. Ze worden ook een innovatiepartner."

Brailsford legt de keuze voor Castelli uit. "Castelli heeft een lange historie van telkens weer vernieuwen op het gebied van tenues en het design ervan. We willen altijd dat onze renners in de best mogelijke kleding rond rijdt en het beste materiaal heeft. We hebben samen met Castelli al mooie ideeën."

Mikel Landa in het nieuwe Sky-tricot.

Britse en Italiaanse invloeden

Zoals te zien valt, is er gekozen voor een nieuw design. Het tenue dat ook door kon gaan voor dat van de Estse kampioen is vervangen door een meer design-exemplaar. "Het kleinood bevat een mix van Britse en Italiaanse invloeden, de graphics zijn er om iedere overwinning van Team Sky's eerste zeven seizoenen te vieren", aldus het persbericht.

De langste strepen in het shirt staan voor de vier Tourzeges. De laatste, die van Chris Froome dit jaar, staat helemaal bovenaan onder het Sky-logo. Het betreft een lange blauwe streep. "We hebben lang nagedacht over ons nieuwe tenue", vertelt Brailsford. "En hoe we het visueel wilden brengen. We wilden de successen vieren die we als ploeg hadden. We zijn blij met het resultaat en hopen dat de fans dat ook zijn."

Michal Kwiatkowski met het nieuwe outfit om zijn lenden.

Foto's: Team Sky