decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

'Utrecht haalt organisatie start Vuelta a España 2020 binnen'

Er is een grote kans dat de Vuelta a España in 2020 in Utrecht van start gaat. De organisatie gaat ervan uit dat de toewijzing een kwestie van tijd is.

Dat meldt AD.nl. De start van de Vuelta van 2019 is al vergeven. Daar waren de pijlen van Utrecht in eerste instantie op gericht. De directie van de Vuelta benadrukte dat het beter was om een jaar later de start te willen organiseren. Als de plannen doorgaan, zal de Spaanse karavaan drie dagen in Utrecht vertoeven.

Het Business Peloton Utrecht (BPU), ook de organisator van de Tourstart in 2015, heeft al duidelijke plannen voor de Spaanse start in de Domstad. "De directie gaf ons eigenlijk te kennen dat het aan ons is om het Nederlandse deel van de ronde in te vullen", aldus voorzitter Cor Jansen.

In 2015 pakte Rohan Dennis het geel na de start in Utrecht.

Parkoers

Op vrijdagavond zou een ploegentijdrit moeten plaatsvinden op het parkoers van de openingstijdrit van de Tour de France in 2015. In de eerste rit in lijn rijden de renners dan van en naar Utrecht. Onderweg moeten de Posbank, Grebbeberg en de Utrechtse Heuvelrug worden bedwongen. De derde en laatste Nederlandse etappe zou vanuit Utrecht naar Breda moeten voeren.

Op 12 december wordt het parkoers van de Vuelta a España van 2017 gepresenteerd. Een delegatie van de BPU is uitgenodigd om daar Utrecht te presenteren als kandidaat voor de Vuelta-start van 2020. Volgens de BPU is het rijtje compleet wanneer de Ronde van Spanje naar Utrecht komt. "De Giro d'Italia in 2010, de Tour de France in 2015 en de Vuelta a España in 2020."

Foto: Cor Vos