decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Van Aert: 'Zolang Mathieu dit niveau haalt, zal winnen moeilijk zijn'

Wout van Aert werd vanmiddag opnieuw tweede na Mathieu van der Poel. De Nederlander klopte hem in de Superprestige-cross in Middelkerke.

Het was de veertiende tweede plaats deze winter voor de tweevoudig wereldkampioen. "Ach, dat is de realiteit", was de renner van Crélan-Charles achteraf nuchter. "Veertien keer tweede is veel beter dan helemaal nergens in het deelnemersveld eindigen."

Verslaggever Renaat Schotte stelde dat het vandaag aankwam op de details. Daar was een realistische Van Aert echter niet van gediend. "Nee, dit ging helemaal niet om details. Mathieu was gewoon beter. Bij mij was het vooral op, al halfweg de cross. Ik had dan wel een aantal keren een goede passage in de zandbak, maar heb nooit geloofd dat ik vandaag kon winnen."

Middelkerke - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Van Aert Wout (BEL) pictured during the 8th and last leg of the men's elite Hansgrohe Superprestige cyclocross race of Middelkerke on February 11, 2017 in Middelkerke, Belgium - photo Cor Vos © 2017

Wereldkampioen

Met de wereldbeker en de wereldtitel in het veld behaalde Van Aert wel de twee belangrijkste zeges van het jaar. De Belg werd gevraagd of hij hierin troost kon vinden voor het mislopen van de Superprestige-zege. "Troost? Ik hoef niet getroost te worden als wereldkampioen", antwoordde hij stellig.

En over het klassement van de Superprestige was de wereldkampioen duidelijk. "Mathieu heeft het klassement helemaal verdiend, met 7 overwinningen in 8 crossen. Ik wist dat het vandaag moeilijk ging worden om die eindzege nog te grijpen. Na het wereldkampioenschap was het mentaal moeilijk om heel hard te blijven trainen en veel af te zien. Daarbij, zolang Mathieu dit niveau haalt, wordt winnen moeilijk."

Foto's: Cor Vos