decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Van der Poel naar EK mountainbiken

Mathieu van der Poel neemt in mei deel aan het Europees kampioenschap mountainbiken in Husqvarna, Zweden. Bondscoach mountainbike Tim Heemskerk heeft woensdag de definitieve selectie bekendgemaakt.

Van 5 tot en met 8 mei wordt in Zweden gestreden om de Europese titels mountainbiken. Nederland neemt met 13 mountainbikers deel aan dit toernooi. Mochten de elite dames of heren binnen de top-10 eindigen dan voldoen zij daarmee ook direct aan de prestatie-eis van NOC*NSF voor de selectie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Uiteindelijk hangt definitieve plaatsing voor de Spelen af van het aantal startplekken dat Nederland toegewezen krijgt. Op basis hiervan en het interne selectiedocument van de KNWU wordt definitief bepaald wie zich plaatst voor Brazilië. Rudi van Houts heeft al voldaan aan de prestatie-eis van NOC*NSF.

Heemskerk reist vol vertrouwen met zijn selectie af naar Zweden. "We hebben een sterke selectie aan de start staan bij het EK, maar er hangt deze keer meer van de prestatie af dan alleen medailles. Voor Hans Becking, Mathieu van der Poel, Michiel van der Heijden en Anne Terpstra wordt het EK een cruciale wedstrijd, waarbij ze een belangrijke kans krijgen om te voldoen aan de Olympische norm door een top-10 klassering te rijden. Mathieu is zijn eerste jaar als mountainbiker heel sterk begonnen. Ik heb heel veel vertrouwen in deze groep!"