decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Pearl Izumi Benelux Cup: Van der Poel wint op de mountainbike

Op en rond de mijnterril in Beringen was geen kruid gewassen tegen Mathieu van der Poel. In zijn rush naar een Nederlandse selectie voor het mountainbikenummer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro trakteerde de BKCP-kopman zich op de overwinning.

"Een eerste wedstrijd na een rustpauze is sowieso erg lastig", aldus Mathieu van der Poel op de team-website. "Ik koos dus voor een rustige start en langzaam opschuiven naar het front. Mijn eerste aanval plaatste ik drie ronden voor het einde en was meteen de goede. Ik had snel een halve minuut voorsprong bij elkaar, maar ik werd verderop geplaagd door een aflopende ketting. Dat liet Jelle Schuermans toe bij mij aan te sluiten. Ik wachtte op een steil stuk in het begin van de laatste ronde om hem weer af te schudden.

Mijn overwinning kwam niet meer in het gedrang. Leuk, zo’n rentree, maar er is nog veel werk aan de winkel voor de komende Wereldbekerwedstrijd in het Australische Cairns op 24 april. Ik heb gelukkig nog twee weken de tijd om ervoor te zorgen dat mijn conditie 100% is. Het wordt een vermoeiende verplaatsing, maar daar staat een stevige ervaring tegenover.

Die val hield mij een week aan de kant, maar de voorbije drie weken ondervond ik er nog weinig tot geen hinder meer van. Ook tijdens de wedstrijd van vandaag voelde ik er zo goed als niks meer van. Ik werd, ondanks het feit dat ik kniebescherming droeg, flink geraakt. Vooral de vochtophoping zorgde voor problemen, maar dat is intussen verleden tijd. Gelukkig maar."