decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Vestingcross Hulst: Van der Poel laat tegenstand opnieuw kansloos

Mathieu van der Poel schreef de eerste Vestingcross in Hulst op zijn naam. De Nederlands kampioen voerde alweer een mooi nummer op.

Voor het eerst stond de Vestingcross in het Zeeuwse Hulst op de kalender. In de grensplaats kwam een mooi deelnemersveld aan de start, met Mathieu van der Poel en Wout van Aert opnieuw als grote favorieten.

Bij de vrouwen reed Sanne Cant in de slotronde weg van de concurrentie, de Vlaamse won haar tweede koers in twee dagen. De winnaar bij de mannen gisteren in de Superprestige-cross van Middelkerke was Van der Poel. De Nederlands kampioen nam ook in eigen land meteen de kop van de koers in handen.

Mathieu van der Poel, met Wout van Aert in de achtergrond, aan het werk in een zandstrook in Middelkerke.

 One-man-show

De wereldkampioen had geen andere keuze dan de Nederlander te volgen. Ook Meeusen en Van der Haar maakten de aansluiting. Na een rustige tweede ronde besloot Van der Poel de tegenstand nog eens te testen in de derde ronde. Meteen sloeg hij een gat op Van der Haar en Van Aert. De wereldkampioen van Crélan-Charles had echter alle moeite om Van der Haar te volgen en de Nederlands kampioen was helemaal uit het zicht verdwenen.

Van Aert kwam toch tot bij de Woudenberger van Telenet Fidea Lions. In zijn regenboogtrui nam hij gelijk de kop in de achtervolging. Het verschil met de koploper werd echter enkel maar groter. Schijnbaar moeiteloos reed Van der Poel af op zijn 21ste veldritwinst deze winter. Lars van der Haar liet de wereldkampioen in de strijd om plaats twee ruim achter.

Foto's: Cor Vos