decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

VIDEO: Dit is het WK-parkoers

Het peloton gaat richting het westen naar het centrum van Richmond, om vervolgens op Monument Avenue (een geplaveide boulevard) te fietsen. De coureurs maken daarna een 180 graden-draai bij het Jefferson Davis-standbeeld en gaan dan door de wijk Uptown en Virginia Commonwealth University.

Halverwege het circuit gaat de weg naar Shockoe Bottom, voordat de renners het kanaal en Great Shiplock Park passeren, het begin van de Virginia Capital Trail. Een scherpe bocht bij Rocketts Landing brengt het peloton naar de smalle, bochtige en met kasseien bedekte 200 meter lange klim naar Libby Hill Park, in de historische wijk Church Hill.

Een snelle afdaling, gevolgd door drie technische bochten leidt tot een 100 meter lange klim op 23rd Street. Eenmaal boven op deze steile geplaveide heuvel, dalen de renners wederom naar Shockoe Bottom. Dan volgt de laatste klim; 300 meter op Gouvernor Street. Op de top worden de rijders geconfronteerd met een 680 meter valsplatte aankomst naar de finish.

Een amateurwielrenner van de stad Richmond nam de drie klimmen onder de loep: Libby Hill, 23rd Street en Governor Street.

https://youtu.be/J629WYdGNXY