Oud-renner Juan Miguel Mercado in verband gebracht met diefstallen

Oud-wielrenner Juan Miguel Mercado zit in nauwe schoentjes. Het voormalige toptalent en de winnaar van 2 Tour-etappes wordt volgens berichten in Spaanse media in verband gebracht met een criminele bende.
Juan Miguel Mercado

In de begindagen van zijn carrière leek Juan Miguel Mercado een grote toekomst voor zich te hebben. Hij werd vijfde in de Vuelta van 2001 en won een bergrit. In 2004 verkaste hij naar het Quickstep van Patrick Lefevere, maar kon, ondanks dat hij een Tour-etappe won, de belofte nooit inlossen. In 2006 reed hij voor Agritubel en won hij nog een rit in de Tour. Na 2007 hield zijn carrière (hij was nog maar 29 toen) al op.

Daarna heeft zijn leven een bijzondere wending genomen, want volgens Spaanse media wordt hij vandaag ondervraagd in Operatie Zeltasuna, waarin 16 diefstallen in de buurt van Granada onderzocht worden.

Lokale media melden dat een bende diefstallen in winkels pleegde en daarvoor deuren forceerden. De totale buit zou 120.000 euro zijn. Drie leden van de bende werden dankzij camerabeelden aangehouden. Volgens de Spaanse media is Mercado de vierde persoon die ondervraagd wordt.

Laatste nieuws