Van der Poel: 'Ik kies mijn doelen specifieker uit'

Aanstaande zaterdag staat met de Omloop Het Nieuwsblad voor Mathieu van der Poel de eerste grote afspraak van het wegseizoen op de agenda. De afgelopen dagen reed hij de Ronde van de Algarve als voorbereiding. Van der Poel hield zich daar rustig, bewust.
Mathieu van der Poel

In de tweede etappe probeerde hij even weg te komen in een vroege vlucht, maar het peloton liet Mathieu van der Poel niet begaan. Toch was de Ronde van de Algarve de perfecte voorbereidingskoers, verklaarde hij tegen Sporza. "Er zijn hier een paar fragmenten geweest dat ik gevoeld heb dat de vorm zeker niet slecht is. De geschiedenis leert bij mij persoonlijk dat als ik na zo'n week koersen een beetje rust neem, het wel goed komt."

"Ik koers niet zo graag in de wind, de kou en de regen", zegt Van der Poel over het verwachte slechte weer komend weekend. "Ik heb liever betere temperaturen, maar je kan er uiteraard niets aan veranderen. Wie ik komend weekend verwacht? Je ziet wel wie in orde is en wie niet, maar het zal vooral duidelijk worden tijdens de race zelf. Wie in dit peloton al het meeste indruk heeft gemaakt voor zaterdag? Greg Van Avermaet komt al goed uit de verf."

Tim Wellens is voor Van der Poel topfavoriet, zo zegt hij tegen de Belgen. "het slechte weer ligt hem. Daar heeft hij een patent op."

'Tegen mijn wil in een beetje temperen'

Tot slot gaat het over de verwachtingen komend jaar. Van der Poel denkt dat het moeilijk wordt om vorig jaar te evenaren. "Dit wordt een moeilijker jaar, een jaar om te bevestigen. Het wordt moeilijk om het te evenaren, maar ik ga mijn best doen. Ik kies specifieker doelen uit. Dat moet ook wel met mijn programma. Dus ik moet af en toe tegen mijn wil in een beetje temperen. Mijn winstpercentage zal onvermijdelijk omlaag gaan. Ik leg me erbij neer."

Laatste nieuws