Van Aert: 'Mijn vorm is goed'

Wout van Aert zou in eerste instantie niet starten in Omloop Het Nieuwsblad, maar besloot toch anders. De kopman van Team Jumbo-Visma ziet zichzelf niet als favoriet, maar vertelt tegelijkertijd dat de vorm goed is.
Aert

In de aanloop naar het openingsweekend deed Van Aert zijn verhaal tegenover Sporza. "De vorm is goed. De stage is perfect gelopen en ik heb een mooie stap vooruit kunnen zetten. In principe denk ik niet dat ik een kandidaat-winnaar ben. We hebben de hoogtestage gedaan in functie van het hele voorjaar en de piek die we binnenkort willen bereiken. Niet per se in functie van het openingsweekend. Maar ik hoop wel op goede benen en dat ik iets kan betekenen."

De koude in België zal wel weer even wennen zijn voor Van Aert, zo erkent hij. "Het is wel een aanpassing: het mooie weer in Tenerife en dan naar hier komen. Ik schrok toch wel van de windkracht bij het fietsen buiten. Het zal zeker een bepalende rol gaan spelen, het wordt meteen een slijtageslag. De favorieten? Ik denk dat de hele Deceunink-Quick Step-ploeg altijd een te duchten kandidaat is. Daarnaast denk ik dat Dylan Teuns en Greg Van Avermaet goed in orde zijn."

  • Team Jumbo-Visma
  • Wout van Aert

Laatste nieuws