Van Vleuten bedankt ploeg: 'Perfect afgezet'

Annemiek van Vleuten toonde in Omloop Het Nieuwsblad direct haar goede vorm. Met een krachtige solo zegevierde ze in de Belgische openingskoers.
Vleuten

Het ging niet heel de dag van een leien dakje, want de kopvrouw van Mitchelton-Scott kreeg eerder in de koers af te rekenen met problemen. "Ze vielen achter mij en reden in mijn achterwiel. Daardoor zat mijn ketting vast. Ik heb het probleem rustig verholpen en toen kon ik proberen terug te komen. Die achtervolging heeft me geholpen om weer lekker warm te worden."

Op de Muur van Geraardsbergen trok Van Vleuten ten aanval. "Dat was een mooie kans. Het was niet echt een explosieve aanval, maar ik ging van onderaf. De ploeg leverde me in perfecte positie af, daarvoor had ik geen trap hoeven doen." Ze reed iedereen los op De Muur, waarna een solo van zeventien kilometer genoeg was voor haar eerste zege van het seizoen. “Ik keek met een schuin oog naar mijn wattagemeter en toen dacht ik: er zit nog wel wat power achter, dan moeten ze van goeden huize komen.”

Laatste nieuws