HomeNieuwsLefevere: 'Alaphilippe in de Ronde is een experiment'

Lefevere: ‘Alaphilippe in de Ronde is een experiment’

Deceuninck - Quick Step opereerde het openingsweekend als een sterk blok. Over dik een maand, tijdens de Ronde van Vlaanderen, voegt Julian Alaphilippe zich bij dit collectief. Volgens Lefevere is dat een experiment, maar wel een experiment waar hij vertrouwen in heeft.

Julian Alaphilippe rijdt de Ronde van Vlaanderen op eigen verzoek. Het vertrouwen bij Deceuninck-Quick Step is groot, Yves Lampaert verklaarde al dat hij verwacht dat de Fransman direct mee zal doen om de zege. Patrick Lefevere vertelde ons dat Alaphilippe de Ronde van Vlaanderen rijdt omdat hij daar zelf nadrukkelijk om gevraagd heeft: “Hij wil de Ronde absoluut rijden. Hij is een grote coureur en tegen zo’n talent zeg je niet snel nee. Ik kijk niet naar de naam, maar ik zie wel een jongen van 60 kilogram voor me staan… Of dat een nadeel is in Vlaanderen? We hebben ooit met Frank Vandenbroucke ook iemand in de ploeg gehad die op papier niet gemaakt was voor Vlaanderen en Roubaix.”

“Wat ik verwacht van Alaphilippe in de Ronde?”, vervolgt Lefevere. “Eigenlijk starten we in de Ronde met zes renners plus één. Dat is niet respectvol gezegd, maar wel respectvol bedoeld. Het is een experiment en eigenlijk vind ik de Ronde niet de koers om te experimenteren. Maar als ik er niet helemaal achter stond, zouden we het niet doen.”

De hoofdrolspeler in deze kwestie is in ieder geval erg gemotiveerd, maar vindt het aan de vooravond van het seizoen om nu al een verwachtingspatroon aan de Ronde van Vlaanderen te plakken. “Het is lastig om te zeggen”, aldus Alaphilippe. “Het is een wedstrijd die ik graag kijk op tv. Je voelt de atmosfeer als het ware, met zoveel supporters. De Ronde van Vlaanderen is een monument en een wedstrijd die graag wil doen. Daarom ben ik erg gemotiveerd om die koers te ontdekken. Verder hoop ik dat ik belangrijk voor het team kan zijn.”

Denk je dat je het dit jaar beter kunt doen dan vorig jaar?

“Nee dat kan echt niet, dat is absoluut onmogelijk (grijnst). Ik ga natuurlijk m’n best doen om weer een goed seizoen te draaien, maar realiseer me dat afgelopen jaar echt speciaal was. Het waren kwalitatief ook goede overwinning, dus het gaat heel lastig zijn om dat weer te evenaren. Maar ik ga het proberen natuurlijk”

Iets anders. Zie je jezelf in de toekomst ook als ronderenner?

“Misschien wel. Het is wel iets waar ik in de toekomst over wil nadenken. Maar dit jaar en de komende jaren nog niet. Over twee jaar ben ik 30 jaar oud, misschien is dat het juiste moment om het te proberen. Maar het is niet mijn doel dit jaar.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...