Chantal van den Broek-Blaak wint na lange solo wederom in Samyn

Voor de derde keer in zes jaar tijd heeft Chantal van den Broek-Blaak Le Samyn gewonnen. De voormalig wereldkampioene won na een solo van meer dan vijftig kilometer.
Chantal van den Broek-Blaak

Wat de Omloop Het Nieuwsblad voor Vlaanderen is, is Le Samyn voor Wallonië: de traditionele opener van het seizoen. In de finale ontstond een elitegroepje met veel grote namen en daarbij veel Nederlandse rensters. Onder andere Van den Broek-Blaak, Jip van den Bos, Christine Majerus, Eva Buurman, Lotte Kopecky, Ellen van Dijk, Lonneke Uneken, Natalie van Gogh, Danique Braam en Marjolein van 't Geloof zaten mee. Aangezien er goed werd samengewerkt was het al gauw duidelijk dat deze groep, van in totaal veertien rensters, mocht strijden om de zege.

Het was Van den Broek-Blaak die als eerst de lont in het kruitvat stak. Op meer dan 50 kilometer van de finish versnelde ze en ze viel niet stil. Al snel bouwde een ruime voorsprong op. In de achtergrond controleerden haar ploeggenoten van Boels-Dolmans, in de wetenschap dat ze met Luxemburgs kampioene Majerus iemand met snelle benen achter de hand hadden.

Van den Broek-Blaak stoomde door richting finishplaats Dour en mocht daarom voor de derde keer in haar carrière haar handen in de lucht gooien. Voor het winnen van Le Samyn, uiteraard. In de groep van achtervolgers bleek Majerus de snelste, voor Lotte Kopecky, winnares van vorig jaar Jip van den Bos en Ellen van Dijk.

Uitslag:

1 Chantal Van den Broek - Blaak Boels - Dolmans

2 Christine Majerus Boels - Dolmans

3 Lotte Kopecky Lotto Soudal

4 Jip van den Bos Boels - Dolmans

5 Ellen van Dijk Trek-Segafredo

6 Aude Biannic Movistar Team

7 Lonneke Uneken Boels - Dolmans

8 Marjolein Van 't Geloof Drops

9 Abigail Van Twisk Trek-Segafredo

10 Claire Faber Illi Bikes

Laatste nieuws