HomeVrouwenChantal van den Broek-Blaak wint na lange solo wederom in Samyn

Chantal van den Broek-Blaak wint na lange solo wederom in Samyn

Voor de derde keer in zes jaar tijd heeft Chantal van den Broek-Blaak Le Samyn gewonnen. De voormalig wereldkampioene won na een solo van meer dan vijftig kilometer.

Wat de Omloop Het Nieuwsblad voor Vlaanderen is, is Le Samyn voor Wallonië: de traditionele opener van het seizoen. In de finale ontstond een elitegroepje met veel grote namen en daarbij veel Nederlandse rensters. Onder andere Van den Broek-Blaak, Jip van den Bos, Christine Majerus, Eva Buurman, Lotte Kopecky, Ellen van Dijk, Lonneke Uneken, Natalie van Gogh, Danique Braam en Marjolein van 't Geloof zaten mee. Aangezien er goed werd samengewerkt was het al gauw duidelijk dat deze groep, van in totaal veertien rensters, mocht strijden om de zege.

Het was Van den Broek-Blaak die als eerst de lont in het kruitvat stak. Op meer dan 50 kilometer van de finish versnelde ze en ze viel niet stil. Al snel bouwde een ruime voorsprong op. In de achtergrond controleerden haar ploeggenoten van Boels-Dolmans, in de wetenschap dat ze met Luxemburgs kampioene Majerus iemand met snelle benen achter de hand hadden.

Van den Broek-Blaak stoomde door richting finishplaats Dour en mocht daarom voor de derde keer in haar carrière haar handen in de lucht gooien. Voor het winnen van Le Samyn, uiteraard. In de groep van achtervolgers bleek Majerus de snelste, voor Lotte Kopecky, winnares van vorig jaar Jip van den Bos en Ellen van Dijk.

Uitslag:

1 Chantal Van den Broek – Blaak Boels – Dolmans

2 Christine Majerus Boels – Dolmans

3 Lotte Kopecky Lotto Soudal

4 Jip van den Bos Boels – Dolmans

5 Ellen van Dijk Trek-Segafredo

6 Aude Biannic Movistar Team

7 Lonneke Uneken Boels – Dolmans

8 Marjolein Van 't Geloof Drops

9 Abigail Van Twisk Trek-Segafredo

10 Claire Faber Illi Bikes

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Meer zoals dit

Ellen van Dijk kleineert concurrentie op NK tijdrijden

Ellen van Dijk heeft zoals verwacht met overmacht het NK tijdrijden gewonnen. In Emmen was ze maar liefst een minuut sneller dan ploeggenote Shirin van Anrooij. Riejanne Markus wist Anouska Koster nipt van het brons af te houden.

Kristen Faulkner gaf topbaan op Wall Street op om profrenster te worden: ‘Ze is begonnen fietsen, omdat ze niet kon roeien in New York’

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Interview | Marion Rousse: ‘Met of zonder Julian, we krijgen een mooie eerste week met meer dan genoeg kansen voor een Nederlander met Frans...

Marion Rousse is koersdirectrice van de Tour de France voor vrouwen en daarnaast bekend als de vriendin van Julian Alaphilippe. In gesprek met Wieler Revue vertelde ze over de blessure van de wereldkampioen en haar grote favoriet voor de Tour de France voor vrouwen.