Vegni: 'Als regering akkoord gaat met aanbevelingen, worden de koersen afgelast'

Koersdirecteur Mauro Vegni vreest dat Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo worden afgelast. "Indien de aanbevelingen van het wetenschappelijk comité, om 30 dagen geen evenementen te organiseren, worden aangenomen door de regering, zijn we genoodzaakt om de wedstrijden af te gelasten."
Vegni

Een wetenschappelijk comité heeft aanbevolen om 30 dagen geen grote evenementen (zoals wielerkoersen) te organiseren in Italië. RCS-directeur Mauro Vegni heeft er daarom een hard hoofd in dat zijn koersen de komende maand doorgaan, zo tekent Tuttobiciweb op: "We staan ​​aan de vooravond van drie geweldige evenementen zoals Strade Bianche Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo", klinkt het bij Vegni. "Zoals we de laatste dagen herhaaldelijk hebben benadrukt, willen we graag koersen en de mensen spektakel geven. Maar het lijdt geen twijfel dat de situatie omtrent het coronavirus duidelijk is: de aanwijzingen van het wetenschappelijk comité laten geen manoeuvreerruimte en, indien de aanbevelingen worden aangenomen door de regering, zouden we genoodzaakt zijn om de drie wedstrijden af te gelasten."

Uitstel, maar geen afstel

Uitstel betekent geen afstel volgens Vegni: "We zijn van plan om samen met de UCI te werken aan een nieuwe plek in de kalender voor deze wedstrijden, die we absoluut niet willen missen."

Laatste nieuws