Jakobsen wint GP Monseré

Fabio Jakobsen heeft de GP Monseré op zijn naam geschreven. Voor de Nederlands kampioen betekende het zijn derde overwinning van het huidige seizoen.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Al vroeg in de koers zou er een kopgroep ontstaan van drie renners. Lionel Taminiaux, Justin Wolf en Jens van den Dool kleurden de dag vanuit de vroege vlucht. Na een tijdje gingen Wolf en Van den Dool met z'n tweeën verder, want Taminiaux liet zich ogenschijnlijk inrekenen door het peloton. De vluchters kregen een maximale voorsprong van 4,5 minuut en zoals verwacht waren zij spek voor de bek van het peloton, waar Deceuninck-Quick Step en Bora-hansgrohe het leeuwendeel van het werk deden.

Op twintig kilometer van de meet volgde de samensmelting. Het was het sein voor Piotr Havik om ten aanval te trekken. De Nederlander van Riwal-Readynez pakte de eerste plaats in de tussensprints van de Gouden Kilometer, maar net voor het ingaan van de laatste ronde werd ook hij weer teruggefloten. Het zou in België dan ook eindigden in een massasprint, die met gemak gewonnen werd door Jakobsen. Achter de Nederlander eindigde ook het Wanty-duo Timothy Dupont en Alfdan De Decker op het podium.

Nieuws
  • Cor Vos