Van der Poel past voor Ronde van Catalonië

Mathieu van der Poel zal niet deelnemen aan de Ronde van Catalonië. Dat was nochtans wel de bedoeling, maar zijn stevige griep en het coronavirus hebben zijn programma door de war gegooid.

Poel

Van der Poel is desondanks volledig hersteld van de griep die hem aan de kant hield tijdens Omloop Het Nieuwsblad. In Spanje probeert hij weer volledig in conditie te raken. "Natuurlijk is hij conditioneel iets minder dan een jaar geleden, maar dat is logisch", vertelt ploegmanager Christoph Roodhooft tegen WielerFlits. "Het gaat redelijk met hem. Maar hij is nog niet helemaal in topvorm. Mathieu is een volle week ziek geweest. Dan ben je wat minder, maar dat is geen ramp. Het is nog een paar weken tot de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

Of die koersen doorgang vinden is nog sterk de vraag. Het coronavirus slaat snel om zich heen in Europa en de Italiaanse koersen, waar Van der Poel ook aan zou deelnemen, zijn al afgelast of verzet. "Strade Bianche had Mathieu niet gehaald, maar Milaan-Sanremo wellicht wel. Niet in topvorm, maar wel om mee te doen. Zowel wij als Mathieu keken uit naar zijn debuut in Milaan-Sanremo. Eerder moest hij al passen voor de Omloop. Het zijn zaken die we niet zelf in de hand hebben."

Nieuws
  • Cor Vos