Mathieu van der Poel wereldkampioen tijdrijden? Volgens Adrie kan het

Gisteravond was Adrie van der Poel te gast bij een Facebook Live van Extra Time Koers. Met Ruben Van Gucht sprak hij over, uiteraard, zijn zoon Mathieu. Daarbij deed Van der Poel senior een paar opvallende uitspraken over zijn zoon.
Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel moest het openingsweekend overslaan wegens ziekte, maar volgens Adrie gaat het weer de goede kant op met zijn zoon. "Hij is er een dag of 6-7 uitgetest. Het vergt toch inspanning om weer op niveau te komen. Maar nu gaat het redelijk met hem. Het speelt in zijn voordeel dat de anderen ook wat moeten zoeken om competitieritme op te doen. Ik heb hem ook voorzichtig aangeraden: skip alles en rij hetzelfde programma als vorig jaar. Maar rij vooral geen etappekoersen. Daarom zal hij Catalonië niet rijden."

Ronde van Vlaanderen

Adrie maakt zich echter geen zorgen over Mathieu zijn vormpeil richting de Ronde van Vlaanderen. "Het is nu nog afwachten wat er uiteindelijk zal doorgaan, maar als hij vanaf nu zijn ding kan doen, dan verwacht ik wel dat hij vanaf de Ronde van Vlaanderen op niveau zal zijn."

Wereldkampioen tijdrijden?

Van der Poel senior deed een vrij opvallende uitspraak over de mogelijkheden van zijn zoon: "Hij wil graag wereldkampioen worden in 3 disciplines, maar volgens mij kan hij daar eentje bijdoen. Op lange termijn zou hij ook wereldkampioen tijdrijden moeten kunnen worden," vindt Adrie. "Hij houdt van dat soort uitdagingen. Hij was al eens Nederlands kampioen tegen de klok en was ook in de jeugd een goede tijdrijder. Hardrijden met de fiets is de basis voor tijdrijden, de rest is verfijning."

"Naar een grote ronde om te winnen"

Mathieu van der Poel zou volgens zijn vader volgend seizoen ook zijn eerste grote ronde kunnen rijden en daarvoor hoeft hij niet naar een andere ploeg toe: "Ik denk niet dat hij daarvoor van ploeg moet veranderen. Hij wil over een paar jaar met de broers Roodhooft een eigen WorldTour-ploeg hebben. En dan meteen de Tour de France rijden, daar bestaat geen discussie over. Hij moet ook niet meer naar een grote ronde gaan om te leren, wel om te winnen."

Laatste nieuws