Zeeman: 'We maken voorlopig geen plannen meer'

In verband met het oprukkende coronavirus heeft Jumbo-Visma besloten compleet in lockdown te gaan. Zo worden het kantoor in Zoetermeer en de service course in Den Bosch per direct gesloten. "Het is belangrijk dat iedereen de besluiten van de overheden opvolgt", zegt Merijn Zeeman tegen De Telegraaf.

Jumbo-Visma per in volledige lockdown: 'niet bezig met de volgende koers'

Volgens de krant houdt dat in dat sommige renners binnenkort misschien niet meer buiten mogen fietsen. Robert Gesink, Sepp Kuss, George Bennett en Amund Grøndahl Jansen wonen in Andorra, bij de Spaanse grens. In Spanje is het inmiddels verboden om op straat te fietsen. „Die renners zullen dan hun trainingen binnenshuis moeten doen”, zegt Zeeman. „Dit is een lastige situatie, maar niet lastiger dan voor andere mensen. Sport telt gewoon even niet meer mee op dit moment. Het belangrijkste is dat de verspreiding van dit virus een halt wordt toegezegd.”

Huiswaarts

Op dit moment zijn bijna alle renners van de ploeg huiswaarts gekeerd. Lennard Hofstede was nog in Calpe, maar hij is onderweg naar huis. En ook Tom Dumoulin, die op hoogtestage was op Tenerife, is huiswaarts gekeerd. „Gezien de situatie in de wereld is het maken van planningen wat wielrennen betreft totaal niet relevant”, aldus Zeeman. „We zijn daar ook volledig mee gestopt en ook onze renners zijn daar niet mee bezig. Dit gaat om de algehele gezondheid van mensen en om niets anders. Het is voor iedereen iets nieuws waar we mee om moeten gaan. Ik heb nooit eerder iets meegemaakt dat bij deze mondiale crisis in de buurt komt. Ik hoop, en ik denk dat iedereen daar hetzelfde over denkt, dat we dit ook nooit meer mee zullen maken.”

Tot 3 april geen koersen

De UCI maakte gisteren bekend dat er tot 3 april überhaupt niet gekoerst wordt, maar het is maar de vraag of klassiekers als Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race doorgang vinden of worden uitgesteld. Dat laatste geldt al voor de Giro d'Italia, maar ook daarvan is het niet duidelijk wanneer deze wedstrijd wordt gereden.

Nieuws
  • Cor Vos