Schurter: 'Ik wil niet teveel op Mathieu focussen'

Nino Schurter zou gisteren normaal gesproken zijn gestart in de Zuid-Afrikaanse mountainbike-koers de Cape Epic. Maar door de mondiale corona-pandemie is ook die koers afgelast.
schurter

De Zwitserse wereldkampioen kijkt uit naar de volgende doelen op de kalender en denkt daarbij vooral aan de Olympische Spelen van Tokio. "Ik keek uit naar de Cape Epic, maar ik denk dat het een goede beslissing is", zegt Schurter aan Sporza. "Ik weet niet wanneer ik opnieuw zal kunnen rijden in competitie en dat heb ik nooit eerder meegemaakt. Het is moeilijk om te beslissen of ik nu het beste kan gaan rusten of dat ik moet blijven trainen. Zeker zal dit invloed hebben op mijn olympische voorbereiding. De Cape Epic was ingepland als een zwaar trainingsblok, maar we weten niet eens of de Spelen zullen plaatsvinden."

In het geval dat de Spelen wél doorgaan is er één man om in de gaten te houden."Er zijn enkele concurrenten, maar natuurlijk is Mathieu de grote favoriet. Naar hem zal ik het meest kijken.Mathieu rijdt normaal veel wedstrijden op de weg op dit moment, dus zijn voorbereiding is ook verstoord. Hij heeft veel vooruitgang gemaakt de laatste jaren en is heel sterk, maar eigenlijk wil ik niet te veel op hem focussen. Ik had een van mijn beste winters ooit en ben sterker dan ooit."

Laatste nieuws